?

Hvor finner Mandalorian sesong 3 sted i Star Wars -tidslinjen

Men det er ikke en feil, det er en funksjon. At Star Wars begynte med sin ‘fjerde episode’ i 1977, skulle fortelle deg mye om Star Wars natur. . Hver historie som informerer de andre, bakover og fremover i tid, gjennom nytt lys og utsetter ekstra kontekst.

Hvordan Mandalorianen Passer inn i det større Stjerne krigen

Advarsel: Dette innlegget inneholder spoilere for Disney+ Mandalorianen.

Filmer har blitt utgitt de siste 40-pluss årene, tidslinjen for hendelser i galaksen langt, langt borte kan være noe forvirrende. , Disneys nye Stjerne krigen .

Hva er Om?

stjerner . I tradisjonen til hans dusørjegerforgjengere Jango og Boba Fett, er den ikke navngitte mandalorianen en hjelm “ensom gunfighter” som bærer den tradisjonelle rustningen i hjemlandet. . Mens fanfavoritten Boba Fett var en klon reist av Jango som først og fremst jobbet for Jabba the Hutt under det galaktiske imperiets tyranniske styre, opererer mandalorianeren i Galaxy etter imperiets fall etter Galaxy etter imperiets fall.

Jern mann, De Entertainment Weekly.

Mandalorianen Også spiller Gina Carano som Rebel Shock Trooper-Turned Mercenary Cara Dune, Carl Weathers som Bounty Hunter Guild-leder Greef Carga, Giancarlo Esposito som tidligere keiserguvernør Moff Gideon og Taika Waititi som stemmen til Assassin Droid IG-11.

Når gjør det Mandalorianen ?

Favreau har sagt det Episode VI: (1983) og 25 år før fremveksten av første orden, det autoritære regimet som er fast i kontroll over galaksen når Episode VII: Kraften våkner (2015) begynner.

Stjerne krigen år, Retur av Jedi er satt i 4 Aby (etter slaget ved Yavin) og Mandalorianen finner sted rundt 9 Aby. .

I følge Favreau, vil utforske noen av røttene til første ordre. “Du kommer inn på Episode VII, [den første ordren er] ikke bare å starte. ÆSJ. .

?

I de avsluttende minuttene av den første episoden oppdager mandalorianeren at dusørmålet som Werner Herzogs ikke navngitte karakter ansatt ham for å samle en baby av Yodas art. Vel, en 50 år gammel baby. Hvor nøyaktig baby yoda-ettersom fans har kjærlig kalt den store ørede, sakte aldringen romalen-kom fra er fremdeles et mysterium, men det at det er andre medlemmer av Yodas arter i galaksen langt, langt borte burde ikke komme som som for stor overraskelse. I prequel -filmene ble vi kort introdusert for Yaddle, en kvinnelig Yoda Alien. Så vi vet at Yoda ikke var den eneste av hans slag.

Imidlertid, med tanke på at Baby Yoda allerede har et så stort mål på ryggen, betyr det kanskje at han er spesielt styrkesensitiv sammenlignet med sine andre Yoda Aliens. Tross alt klarte han allerede å bruke styrken for å redde mandalorianeren fra å bli drept av et romrestino.

  • De
  • Hvorfor vi
  • Hvordan Russland rekrutterer cubanere til å kjempe i Ukraina
  • De Sak for middelmådighet
  • Canada og Indias forhold Smuldret
  • Ønsker ukentlige recs på hva du skal se, lese og mer? Melde seg på Verdt tiden din

Skrive til [email protected].

Hvor finner Mandalorian sesong 3 sted i Star Wars -tidslinjen?

Hvis du føler at du savner noe som går inn i neste sesong av Mandalorian, la oss hjelpe deg med å bli forberedt.

Mandalorian Lineup

Funksjon av Alex Jaffe som bidrar forfatter
Oppdatert 13. mars 2023
Oppdatert 13. mars 2023

Grip din Grogu, fordi sesong 3 -premieren på Mandalorian vil lage sin Disney+ Landing 1. mars. Star Wars -fans har vært gjennom ganske mye siden Din Djarin tok farvel med barnet på slutten av mandalorians forrige sesong. Vi kom tilbake til Tatooine for en passasje fra Boba Fetts bok, reiste bakover i tid til eksil av Obi-Wan Kenobi, var vitne til gryningen til opprørsalliansen i Andor, og fulgte den dårlige partiet inn i det første året av det keiserlige regimet. Midlertidig, å komme tilbake til der vi startet Disney+ -tiden til Star Wars -historiefortelling kan være desorienterende for å si det mildt.

Men det er ikke en feil, det er en funksjon. . En av franchisets kraftigste signaturer er ikke -lineariteten i avdragene, og hvordan hver nye historie potensielt kan skje på en uutforsket del av en alltid utviklende tidslinje som strekker seg tusenvis av år fra før Twin Suns of Tatooine noensinne har satt på Luke Skywalker , til lenge etter at navnet hans har gått inn i legenden. Hver historie som informerer de andre, bakover og fremover i tid, gjennom nytt lys og utsetter ekstra kontekst.

Så la oss hjelpe deg med å få skipet ditt tilbake. Alt som hittil har skjedd i Mandalorian har funnet sted i det vi refererer til av skjønnlitteratur som ‘9 Aby’ – ni år etter slaget ved Yavin, en hentydning til de klimatiske hendelsene i den originale Star Wars Film. Den originale Star Wars -filmtrilogien finner sted over 4 år, så vår ‘hjemmebase’ for Mandalorian og alle tilknyttede prosjekter er satt fem år etter retur av Jedi. Ser fremover, det er 25 år før hendelsene i The Force Awakens.

Det du kanskje har gått glipp av etter mandalorian sesong 2.

Mando på Ringworld

Hvis du er bekymret, kan det hende at du mangler en kontekst som går rett fra sesong 2 til sesong 3 av showet, vel … den gode nyheten er at alt du trenger er på Disney+. . Det har vært juniorbaner, en grafisk roman og til og med en manga basert på showet, men alle disse er adaptivt materiale. Du vil ikke finne mye i veien for ny mandaloriansk historie der selv som den mest dedikerte kompletterte.

Vi vil advare deg om at hvis du går rett fra sesong 2 til sesong 3, vil du sannsynligvis stille deg mange spørsmål. ? ?’Og’ hva gjorde han for å krysse av klanen sin så ille at han pågår denne innløsningen pilegrimsreisen tilbake til Mandalore?’

I dette tilfellet har vi en enkel resept på hva du kan: Boken til Boba Fett. .5 av Mandalorian, som dedikerte mye av den bakre halvdelen av løpeturen til å sjekke inn på Din Djarins etter-grogu-rutine, konsekvensene av hans reise for å gjenforene barnet med Jedi, og hva som skjedde med den pene Darksaber etter at han tok det fra Moff Gideon.

. ? De titulerte det til og med for deg, slik at du ikke kan gå glipp av det.

Ytterligere kontekst på mandalorian sesong 3

En ganske stor oppdatering har nettopp falt med den mandaloriske skaperen Jon Favreau som kunngjorde på en podcast som, mens Grogu -trening med Luke Skywalker kan ha følt seg som en veldig kort del av Boba Fett -historien, Grogu faktisk trent med Skywalker i to år. .

Det er alt du trenger å vite, men med hver dag som er mandaloriansk kultur, historie og tradisjon blir mer integrert i å forstå motivasjonen til Djarin og hans folk. . Men de fleste av de viktige detaljene du trenger for å forstå bakhistorien til hva mandaloriansk tradisjon representerer og hva som har skjedd folket deres finner sted i to animerte serier, Star Wars: The Clone Wars and Star Wars: Rebels.

For å kutte rett til de relevante tingene, har Disney+ en hendig samling i sin Star Wars-del av “Mandalorian Culture” -episoder som vil fylle deg ut på de splittende fraksjonene i Mandalore, opprinnelsen og betydningen av Darksaber og avstamningen til bo- Katan Kryze, introdusert fra animasjon til live action i sesong 2 som spilt av Katee Sackhoff. . Prøv å ikke være redd. Jeg lover at det vil være greit.

Omfavne tvetydigheten i den mandaloriske sesongen 3

. .

. Dette er en franchise som kastet oss inn i episode 4, midt i et romkamp, ​​med tilslørte hentydninger til kloner og Darths og “en mer sivilisert alder” som ikke hadde noe problem med å la oss pusle det ut for oss selv med våre samlebånd -actionfigurer. Å ha spørsmålene er en del av moroa! Mange ganger vil en annen Star Wars -historie ha svaret – men like ofte gjør det ikke det. Det er ingen riktig ordre om å oppleve Star Wars. . Ettersom det har tatt Mandalorian selv tre sesonger, og en halv sesong med et helt annet show å lære, i Star Wars Galaxy, er den eneste veien videre å lage din egen vei.

Dykk dypere inn i tidsperioder for en galakse langt, langt unna med vår Star Wars -tidslinje guide.

Når finner Mandalorian sted (2023 oppdatert)

Mandalorian er en anerkjent TV -serie som tilbys av Disney+. .

Teamet vårt utarbeidet en detaljert oversikt over hovedspørsmålet: Når finner mandalorianeren sted i Star Wars -historien.

Mandalorianen: en oversikt

Mandalorian er en Star Wars Universe -franchise skapt av Jon Favreau for streamingtjenesten Disney+. Den første live-action-serien stjerner Din Djarin (Pedro Pascal), en ensom dusørjeger ansatt av keiserlige styrker for å hente “barnet.”

. Mandalorianeren klarer å holde barnet i live, men velger til slutt å ta vare på det.

I sesong 2 -historien fortsatte Mandalorian og det reddet barnet sin reise i den farlige galaksen. Mandalorianers nye oppgave er å returnere barnet til hjemmeplaneten, men ting vil bli mer komplisert nå som Gideon har etablert sine planer.

Tidslinjen

Star Wars: Episode IV – A New Hope

Serien er forbundet med den fjerde episoden av Star Wars -oppfølgeren Trilogy på grunn av Darksaber. Darksaber ble opprettet mellom 1000 til 7000 år før denne episoden, og Tarre Viszla bygde den, en mandalorian ble til en ridder.

. År har gått, og Darksaber havner i en Death Watch-leder, og i årene før et nytt håp finner Sabine Wren det og gir den til Bo-Katan Kryze.

Mando avslørte da at Moff Gideon var til stede på Mandalore, så sannsynligvis, etter at noe dårlig skjedde med Bo-Katan, klarte han å hente Darksaber. Moff Gideon Bust the Darksaber i Mandalorian 2 Season Finale.

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

. Filmen ender med at Star Wars Rebels blåser imperiets dødsstjerne og Luke Skywalker som brenner kroppen til den første dødsstjernen, Darth Vader, på en begravelsespyre på Endor.

Fem år etter hendelsene passet mandalorianeren i tidslinjen etter at imperiet falt. Restene av keiserlig styre som overlever imperiets fall kan sees i hjørnene av galaksen.

I tillegg overlevde også Skywalker Saga -figurene, og siden filmene skjedde på Outer Rim. Det vil være sjanser for at karakterer som Carl Weathers vil bli referert til som en del av showets nylige minne.

Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi

Como of Luke på slutten av den andre sesongen av Mandalorian bekrefter at den mandaloriske tidslinjen ble satt 19 år før Ben Solo ødela Lukas akademi. I en flashback -sekvens fra episode VII følte Ben Solo trekket på sin mørke side og ødela akademiet og den unge Jedis på trening.

Siden Luke Skywalker vil ta ansvar for å trene barnet på slutten av Mandalorian 2, kan det antas at Grogu er et havari av Ben Solo (Kylo Ren). . Det er en stor mulighet for at barnet vil forlate Lukas akademi før Ben Solo ødelegger det.

Star Wars Resistance Galaxy’s Edge

I 19 BBY (før slaget ved Yavin) ble en mandaloriansk motstands- og terrororganisasjon, Death Watch, en del av Shadow Collective. .

Ved å begrense den mandaloriske tidslinjen på flashback of Din’s Rescue in the Clone Wars, vil du se Death Watch slåss B2. . Star Wars -tidslinjen for redningen til den unge Din Djarin er koblet til motstandens Galaxy’s Edge.

Jon Favreau og hans bekreftelser

Jon Favreau er skaperen av Star Wars Disney+, Mandalorian, og han bekreftet at serien er satt fem år etter imperiets fall, til Jedi, og 25 år før fremveksten av den første ordren. Sammen med Dave Filoni bekrefter han at imperiet bare eksisterer etter Revenge of the Sith, som er 28 år før filmene.

. Mandalorianeren finner sted i Skywalker -sagaen, 9 Aby, der den demokratiske regjeringen, den nye republikken som ble dannet av opprørsalliansen, holder galaksen.

Vanlige spørsmål

Skjedde mandalorian før yoda?

. Mandalorian fant sted år etter den opprinnelige Star Wars -trilogien der Yoda døde.

?

. . I den opprinnelige trilogien går han ikke bare bort, men forsvinner.

Er baby yoda en klon i mandalorianeren?

Ja, Baby Yoda er en klon i mandalorianeren. Barnet er rundt 50 år gammelt, noe som betyr at han ble født i den nye tiden før hendelsene i Phantom Menace. Det er påstander om at kloningskraftsensitiv som Grogu og Boba Fett kan være utfordrende, men praksisen er en av franchisets grunnlag.

Så når finner mandalorianeren sted?

Mandalorianen finner sted i den samlede Skywalker -sagaen, i 9 ABY, fem år etter Jedi -returen, og ni år etter et nytt håp. .

Generelt sett er serien satt etter imperiets fall, men før den nye republikken. De to sesongene med Mandalorian gir ikke en nøyaktig tid. Siden Din Djarin (Pedro Pascal) har på seg en helt ny Beskar -rustning, antas det imidlertid at han og Grogu hadde flere eventyr på noen måneder mellom sesonger.

Hvis du leter etter den mandaloriske varen, har vi dem her.

Henvisning:

  1. https: // starwars.fandom.com/wiki/kapittel_1: _the_mandalorian