Matilda the Musical (Broadway, Sam s. Shubert Theatre, 2013) | Playbill, Matilda: The Musical | Broadway | Fandom

Matilda: Musikalen

Som et kor av barn kan skryte av å være foreldrenes mirakler, hydrogenperoksydet til farens hårolje, og etterlater MR. Ormved med lysegrønt hår (“Naughty”).

Matilda Broadway Cast

En pålitelig teaterressurs siden 1884

Broadway
Musikalsk
Opprinnelig

Matilda The Musical Playbill – Åpningskveld

Matilda The Musical Playbill – juni 2014

Matilda The Musical Playbill – juli 2016

Matilda the Musical

Broadway
Opprinnelig

Synopsis: Matilda er en ekstraordinær jente med en levende fantasi og et skarpt sinn hvis talenter stadig blir fornedret av hennes grusomme foreldre og rektor. Drømmer om et bedre liv for seg selv, og tør å ta et standpunkt mot disse undertrykkende kreftene og tar sin skjebne i egne hender.

 • Kjøretid: 2 timer og 40 minutter, inkludert en pause.
 • Bok: Dennis Kelly
 • Musikk: Tim Minchin
 • Tekster: Tim Minchin
 • Matildathemusical.com
 • @matildabroadway
 • Facebook.com/matildaonbroadway

Matilda: Musikalen

Critics ‘Circle Theatre Award for Best Musical [1]
Theatre Awards UK Best Musical Production 2011 [2]
[3]
New York Drama Critics ‘Circle Best Musical [4]
Tim Minchin og regissert for scenen av Telekinesis, som elsker å lese, overvinner hindringer forårsaket av familien og skolen, og hjelper læreren sin til å gjenvinne livet sitt. Etter en tolv ukers prøvekjøring iscenesatt av Cambridge Theatre og Broadway-premieren 11. april 2013 på Shubert Theatre .

Matilda har mottatt utbredt kritisk anerkjennelse og popularitet i kontoret, og vunnet syv 2012-mal: Mdashat Tid, de mest slike priser som noen gang er vunnet av et enkelt show. [3] På Olivier Awards 2013 holdt showet i fellesskap rekorden med stykket Den nysgjerrige hendelsen til hunden om natten [5] Før begge ble overtent av Harry Potter og det forbannede barnet I 2017 med 9 priser, [6] Matilda holder fortsatt rekorden for de fleste Olivier -priser vunnet av en musikal, binder med

Innhold

 • 1 produksjoner
  • 1.1 Stratford-upon-Avon
  • 1.2 London
  • 1.3 Broadway
  • 1.4 US National Tour
  • 1.5 australske og New Zealand -turné
  • 1.6 Toronto
  • 1.7 UK og Irland Tour
  • 1.8 Filippinene
  • 1.9 Korea
  • 1.10 International Tour
  • 1.11 amerikanske regionale produksjoner
  • 2.1 ACT I
  • 2.2 Lov II
  • 7.1 2010 RSC Stratford Production
  • 7.2 London
  • 7.3 New York
  • 8.1 London -produksjon
  • .2 Broadway -produksjon
  • 8.3 australsk produksjon

  Productions []

  Matilda, en musikal. [9] [10] Tre unge skuespillerinner, [11] [12] Showet avsluttet sitt premiereengasjement 30. januar 2011.

  Siden 2011, Matilda the Musical Spiller i Cambridge Theatre i West End, London

  London []

  I 2011 fikk musikalen sin West End -debut (under den nye tittelen til Matilda the Musical) på Londons Cambridge Theatre . Showet var opprinnelig planlagt å begynne forhåndsvisninger 18. oktober 2011, men på grunn av strukturelt og installasjonsarbeid på teatret ble starten av forestillingene forsinket til 25. oktober. Åpningskvelden ble utsatt fra 22 til 24. november. [13] Musikalen åpnet i London for enhetlige positive anmeldelser; Kaye og Carvel fikk stor ros for sine forestillinger. [14] [15] Mange av de viktigste voksne rollebesetningene fra Stratford Run omgjorde sine roller i London. Eleanor Worthington Cox, Cleo Demetriou, Mal: ​​Mdash the Only One to Reprise sin rolle fra Stratford på denne tiden mal: Mdash spilte hovedrollen i tittelrollen.

  I oktober 2011, Matilda Vant Best Musical and Best Actor (Bertie Carvel) i Theatre Awards UK, [16] og i november 2011 vant den Ned Sherrin Award for Best Musical som en del av Evening Standard Awards. [17] Produksjonen ble nominert i alle 10 kategorier som den var kvalifisert for Olivier Awards 2012 . De fire Matildas fremførte “Naughty” på prisutviklingen. Matilda Vant 7 Oliviers: Beste nye musikal, beste regissør (Warchus), beste skuespiller i en musikal (Carvel), beste skuespillerinne i en musikal (akseptert av fire Matildas), Best Theatre Choreographer (Darling), Best Set Design (Howell) og Best Lyddesign (Baker). Dette var rekordnummer for ethvert show i arrangementets 36-årige historie. [3]

  I april 2012 overtok Steve Furst og Haley Flaherty rollene som MR. Wormwood og Miss Honey fra Kaye og Ward. To av de originale London Matildas (Ingram og Kiely) ble erstattet av Jade Marner og Isobelle Molloy (Molloy spilte opprinnelig Amanda i det originale London -rollebesetningen før han ble rollebesetning som Matilda). Bertie Carvel forlot i juli 2012 og rollen som frøken Trunchbull ble fylt av David Leonard, selv om han ikke startet før hovedrollendringen i august på grunn av skade. Ved denne rollebesetningen ble fire nye jenter med på å spille rollen som Matilda; Lucy-Mae Beacock, Hayley Canham, Chloe Hawthorn og [18] [19]

  19. november 2012 ble London -rollebesetningen invitert til å opptre på det 100. ITV som ble sendt live 3. desember. .

  I mars 2013 forlot Hayley Canham showet og ble erstattet som Matilda av Elise Blake og Cristina Fray. Lucy-Mae Beacock igjen i begynnelsen av mai 2013. Neste rollebesetning skjedde i september 2013. Denne gangen endret det meste av voksenbesetningen, sammen med Chloe Hawthorn som dro 1. september 1. september. To nye Matildas -mal: Mdash Lollie McKenzie og Georgia Pemberton -mal: Mdashstarted uken etter. Lara Wollington ble værende i ytterligere fire uker, og avsluttet 29. september -mal: Mdashmaking henne løp lengst av noen Matilda, og hun holdt den tittelen til oktober 2017. [22] 2013 [23] De fremførte en medley, med Georgia som Matilda.

  Av Matildas ble det bare Lollie McKenzie bodde under rollebesetningen i mars 2014. Denne rollebesetningen startet med avgangen til Elise Blake 9. mars sammen med andre barns rollebesetningsmedlemmer. . Fray og Pemberton ble erstattet av to nye Matildas, Cara Jenkins og Lottie Sicilia, som debuterte i rollen de påfølgende ukene, henholdsvis 18 og 25. mars. I løpet av denne tiden fremførte både Lollie og Lottie sangen “Naughty” på West End Live.

  McKenzie og Jenkins forlot showet 7. september og 5. oktober. To nye Matildas -mal: Mdash Matilda Shapland og Violet Tucker -mal: Mdashdebute i rollene 9. og 19. september. Shapland var tidligere i Les Miserables , Mens Tucker hadde sin West End -debut i tittelrollen. Av Matildas bare Shapland og Tucker ble værende under rollebesetningen i mars 2015. [24] [25] Denne sykdommen falt sammen med lignende hendelser på nærliggende musikaler [26] og leie [27] som forårsaket forstyrrelser i deres primære rollebesetningsmedlemmer, men det er uklart om disse hendelsene er koblet eller ikke.

  2. mars 2017 ble det kunngjort at hovedrollen fra 14. mars 2017 ville bli delt av Lillian Hardy, Emma Moore, Eva-Marie Saffrey og Abbie Vena, ved avgangen til Sheen, Hator, og Read. [28] Dette teamet hadde to offentlige opptredener. Abbie fremførte “Naughty” på West End Live 24. juni 2017, og Emma fremførte den samme sangen på dag to av West End live 25. juni 2017. Hardy, Saffrey og Vena forlot produksjonen 12. september 2017.

  . De blir med Emma Moore som ble værende gjennom rollebesetningen. Ytterligere rollebesetninger inkluderte David Shannon som frøken Trunchbull, Gina Beck som Miss Honey, og Tom Edden og Marianne Benedict som MR. og fru. Ormved. [29] Dette teamet begynte forestillinger 12. september 2017. Imidlertid forbi Matilda Abbie Vena, ble medlem av tittelrollen til slutten av oktober 2017 på grunn av at Evans var for uvel til å opptre. Vena fremførte også “Naughty” på CCBCs Blue Peter 19. oktober 2017 for å følge et intervju med Moore og den nye Matildas (Evans, Peterkin og lest) ved å forbli i rollen til slutten av oktober, ble Vena den lengste løpende Matilda til dags dato , etter å ha tatt tittelen fra Lara Wollington som også opptrådte i West End.

  Neste rollebesetning ble kunngjort 2. mars 2018. Les og Evans ville fortsette i rollen som Matilda, mens Peterkin og Moore ble erstattet av Sara Munday og Olivia Wells. Mye av barnas rollebesetning endret seg også på dette tidspunktet. Dette nye teamet begynte forestillinger 13. mars 2018. Også på dette tidspunktet kunngjorde RSC en ny online billettlotteri, og ga publikumsmedlemmer muligheten til å kjøpe “de beste setene i huset” til reduserte priser.

  28. mai 2018 ble London -rollebesetningen invitert til å opptre på Storbritannias Got Talent. De fremførte en medley av sanger fra showet, inkludert “Naughty” og “Revolting Children”, og fikk en stående ovasjon. Lily-Mae spilte rollen som Matilda i denne forestillingen. Matilda opptrådte igjen på West End Live. Lily-Mae opptrådte 16. juni 2018, og Sara opptrådte 17. juni 2018. Begge jentene sang “Naughty”.

  13. august 2018 ble det kunngjort en ny rollebesetning. Isobel Hubble og Francesca McKeown ble med Munday og Wells som Matilda. Andre nye rollebesetningsmedlemmer inkluderer Hayden Tee som Miss Trunchbull, og Rob Compton og Holly Dale Spencer som MR. og fru. Ormved. [30]

  15. mars 2019 ble to nye Matildas kunngjort. . Denne rollebesetningen ble preget av debuten til Simon 19. mars.

  6. september 2019 ble det kunngjort en annen rollebesetning. Tilly-Raye Bayer og Alex Munden ble med på fortsatte Matilda Zoe Simon, med Olivia Juno Cleverley fra Storbritannias turné som også ble med som Matilda. Dette markerer den 100. Matilda for å gå inn i showet over hele verden siden [31]

  Broadway []

  29. februar 2012 kunngjorde RSC at showet skulle overføre til Broadway våren 2013; [32] Det vil fortsatt være satt i England til tross for at det ble amerikansk i England til tross for at showet skal bli amerikanisert. [33] 19. juli 2012 ble det kunngjort at showet skulle åpne 11. april 2013 på Shubert Theatre, [34] med forhåndsvisninger som begynte 4. mars 2013. [35] Bertie Carvel og Lauren Ward omgjorde rollene sine som [36] [37] Ted Wilson fortsatte også som Eric. En fire jentebesetning bestående av Sophia Gennusa, Oona Laurence, Bailey Ryon og Milly Shapiro spilte titulærrollen som Matilda.

  Matilda the Musical Marquee på [38] det åpnet som planlagt 11. april 2013, med Sophia Gennusa som spilte hovedrollen. [39] Små endringer ble gjort fra London -produksjonen; Noen tekster ble endret for å passe til amerikanske publikum [40] og flere scener brukte Orchestra Pit/Front Bods -området på teatret. [41] Broadway-produksjonen introduserte også en overture og pre-show-gardin, fra juni 2013.

  1. september 2013 spilte Carvel og Ward sine endelige forestillinger, [42] [43] i oktober 2013, Matilda brøt billettkontoret for Shubert Theatre. [44] 19. november ble det kunngjort at Bierko ikke vil komme tilbake til rollen som frøken Trunchbull på grunn av “medisinske omstendigheter”, etter en skulderskade påført under øving. Chris Hoch, understudy for frøken Trunchbull, har fått en kontrakt for å utføre rollen i løpet av Bierkos fravær i januar i januar. [45]

  Den 25. november 2013 rapporterte Wall Street Journal at den opprinnelige Matildas ville bøye seg “i løpet av de neste to månedene”. [46] 11. desember ble det kunngjort at Paige Brady, Gabriella Pizzolo, Ripley Sobo og Ava Ulloa ville overta tittelrollen. Brady, Pizzolo og Ulloa debuterte Broadway; Sobo dukket tidligere opp i En gang .

  . Harrington debuterte 4. mars. Sieber ville opprinnelig bli med i selskapet 18. mars [47], men etter å ha påført en håndskade under øving, ville han ha sin debut i rollen en gang i april. [48] ​​[49] Mens Sieber kom seg etter skaden, spilte understudy Ben Thompson rollen for et begrenset engasjement. Sieber gikk til slutt inn i rollen 18. april. [50]

  21. august 2014 ble det rapportert at Tori Feinstein, Eliza Holland Madore, Brooklyn Shuck og [51] Feinstein og Strazza debuterte i Broadway; Madore og Shuck hadde tidligere dukket opp i En gang [52]

  Mellom 4. og 26. juli 2015 introduserte produksjonen fire nye jenter, Mattea Conforti, Rileigh McDonald, Mimi Ryder og Alexandra Vlachos, i tittelrollen. 8. september ble Allison Case, Amy Spanger, Rick Holmes og Natalie Venetia Belcon med på produksjonen som Miss Honey, fru. Wormwood, MR. Wormwood, og fru. Phelps, overtar Alison Luff, Lesli Margherita, Matt Harrington og Karen Aldridge. [53]

  I april og mai 2016 ble tre nye jenter, Ava Briglia, Willow McCarthy og Aviva Winick rollebesetning i tittelrollen. Lesli Margherita og Karen Aldridge kom også tilbake for å overraske rollene sine som fru. Wormwood og fru. Phelps, henholdsvis. . Tidligere Matilda Tori Feinstein ble med på rollebesetningen for den gjenværende løpetiden.

  Broadway -produksjonen stengte 1. januar 2017 etter 1.555 forestillinger. [54]

  USAs nasjonale turné []

  1. juni 2013 kunngjorde Tim Minchin under et intervju at showet forberedte seg på en amerikansk nasjonal turné. Minchin sa: “Vi har nettopp fått det opp i New York, det er en turneringsversjon som er ment å skje i Amerika. “”. [55] Nok en gang produsert av Royal Shakespeare Company og Dodgers, begynte turen tekniske øving og forestillinger i mai 2015 på [56] [57] kunngjorde stopp inkluderte AT & T Performing Arts Center i Dallas, Texas, Kennedy Center Opera House in Washington, DC og [58] rollebesetningen ble kunngjort 21. april 2015. [59] Tre jenter ville veksle i hovedrollen: Mia Sinclair Jenness, Gabby Gutierrez og Mabel Tyler. Gutierrez og Tyler debuterte med turnégrupper; Jenness hadde dukket opp i Rriginal Broadway -rollebesetningen og 25 -årsjubileet for Les Miserables. Andre hovedrollemedlemmer inkluderte Jennifer Blood som Miss Honey, Bryce Ryness som Miss Trunchbull, og Quinn Mattfeld og Cassie Silva som Mr. og fru. Ormved.

  Den nasjonale turnéen i Matilda hadde sin første offisielle prestasjon 7. juni 2015 på Ahmanson Theatre i Los Angeles, California. Mia Sinclair Jenness spilte tittelrollen. 15. juni 2015 utførte de tre Matildas sammen med Tim Minchin på Conan. [60] 29. november 2015 forlot Jenness turnérollen og ble erstattet av tidligere Broadway Matilda Tori Feinstein 5. desember 2015. Like etter ble det kunngjort at tre nye jenter ville gå inn i rollen som Matilda: Lily Brooks O’Briant, Savannah Grace Elmer og Sarah McKinley Austin. Matilda var turnédebuten for både Elmer og Brooks; Austin hadde tidligere turnert med en gang. Tyler, Feinstein og Gutierrez bøyde seg i løpet av de neste ukene, med Tyler som spilte sin siste forestilling 20. desember, Feinstein gikk av 28. desember, og Gutierrez avsluttet løpeturen 10. januar 2016. Elmer, Brooks og Austin debuterte henholdsvis 19. desember 2015, 2. januar 2016 og 9. januar 2016. Denne andre rollebesetningen avsluttet turné 26. juni 2016, med turen planlagt å gjenoppta igjen senere i ytterligere seks måneder.

  Etter avslutningen av Toronto -produksjonen av Matilda gikk rollebesetningen direkte inn i turneringssesongen 2017. [61] Hannah Levinson, Jaime MacLean og Jenna Weir spilte Matilda til Levinson forlot rollebesetningen 12. februar 2017, og ble erstattet av tidligere turné Matilda Gabby Gutierrez. Andre hovedroller ble spilt av Paula Brancati (Miss Honey), Dan Chameroy (Miss Trunchbull), Keisha T. Fraser (fru. Phelps), Brandon McGibbon (MR. Wormwood), og Darcy Stewart (fru. Ormved). Turen ble lansert 12. januar 2017 i Popejoy Hall i Albuquerque, New Mexico. Den amerikanske nasjonale turnéen tok sin endelige bue 25. juni 2017 i Chapman Music Hall i Tulsa, OK.

  Australian og New Zealand Tour []

  Sydney: I juli 2013 sa Minchin at en australsk produksjon er planlagt for 2015. [62] Produksjonen, produsert av Louise Withers, [63] hadde forhåndsvisningsprestasjoner fra 28. juli før åpningen på [64] [65] Ticketing utgivelsesdato (oktober 2014) ble kunngjort på Pier 2/3 i Walsh Bay, med Minchin, den internasjonale utøvende produsenten André Ptaszynski, NSW -nestleder Andrew Stoner og Sydney Press til stede. [66] Rollelisten inkluderte Marika Aubrey og Daniel Frederiksen som MR. og fru. Wormwood, [67] Sasha Rose (12), Georgia Taplin (11), Molly Barwick (10) og Bella Thomas (13) delte tittelrollen med Thomas som spilte Matilda på åpningskvelden. [68] [69] [70] Sydney -sesongen ble avsluttet søndag 29. februar med Georgia Taplin som spilte tittelrollen, før han overførte til Melbourne.

  Melbourne: For Melbourne -sesongen ble Dusty Bursill, Alannah Parfett, Tiana Mirra og Ingrid Torelli kunngjort å rotere å spille tittelrollen. 3. januar ble Sydney Matilda Bella Thomas skadet og Parfett begynte å løpe tidlig i Sydney, og dekket Thomas til hun var bedre og ble med jentene i en rotasjon til slutten av Sydney Run. Mirra og Torelli debuterer i Sydneys siste uke 24 og 27. februar. Showet åpnet på Melbourne [71], på grunn av Maunder’s graviditet, ble overgangen utsatt til 20. mars 2017 midtveis i Perth -benet. [72] [73]

  Toronto []

  Etter vellykkede lanseringer av En gang og Tony-prisbelønte Justin Trudeau og familien deltok på en forestilling.

  Storbritannia og Irland Tour []

  11. april 2017 ble det kunngjort en turné å begynne på Bord Gáis Energy Theatre, Dublin (4. – 28. april), Manchester Palace Theatre (18. september – 24. november) og Wales Millennium Center, Cardiff (4. desember – 12. januar 2019). . Turen vil gå til Theatre Royal, Plymouth (15. januar – 16. februar 2019), Alhambra Theatre, Bradford (19. februar – 23. mars), [74] [75] [76] 17. oktober 2017 ble voksenbesetningen kunngjort , for å inkludere Craige Els som Miss Trunchbull, Carly Thoms som Miss Honey, Sebastien Torkia som Mr Wormwood og Rebecca Thornhill som fru Wormwood. [77] 16. januar 2018 ble barnas rollebesetning kunngjort, med rollen som Matilda ble delt mellom Annalize Bradbury, Lara Cohen, Poppy Jones og Nicola Turner . [78] Turen åpnet offisielt som planlagt 5. mars 2018 på Curve Theatre i Leicester, med Poppy Jones i tittelrollen på åpningskvelden. Turen fullførte sin Leicester -løp 24. mars 2018. 4. april 2018 åpnet turen på The Bord Gais Theatre i Dublin, med Jones igjen som spilte den ledende rollen. Dette løp markerte Matilda the Musicals irske debut. 23. august 2018 ble to nye jenter, Scarlett Cecil og Sophia Ally kunngjort å bli med Bradbury og Turner fra 29. august av. Barnas rollebesetning ble også kunngjort på dette tidspunktet, og vil omfatte Evie Allen, Joseph Black, Georgia Mae Brown, Jessica Chalmers, Cuba Kamanu, Tom Lomas, Adam Lord, Maddison Lowe, Ilan Miller, Felicity Mitson, Toby Mocrei, Ashton Murphy , Joely Robertson, Ruaridh Sinnott, Kit Swaddling, Chantelle Tonolete og Harry Wilson. [79] 13. oktober 2018 ble tidligere West End Matilda Emma Moore med på turneringsrollen som Matilda. Moore, som hadde fått kontrakt med showet siden hennes avgang i mars, hadde dekket flere forestillinger i West End siden hennes siste show. Bradbury spilte sitt siste show i januar 2019, og Moore hadde sin avgang 14. februar 2019. Hun har nå tittelen verdens lengste løp Matilda, og tar den fra Abbie Vena. 18. mars 2019 ble det kunngjort en ny rollebesetning. Olivia Juno Cleverley, Freya Scott og Sophie Woolhouse blir med på Continuing Matildas Cecil og Turner, etter avgangen til Ally og Jones. Erstatninger for barnas rollebesetning inkluderer også: Aiya Agustin, Elliot Boothroyd, Brooke Burke, Presley Charman, Oliver Dalby, Lille May Downton, Charlie Garton, Toby Hales, Theo Hanness, Porsha Hoyland-Lau, Darcy Kelly, Noah Leggott, Ben Pike, Erin Rushidi, Alfie Sanderson, Ryan Tayler-Young og Lily Van Veen. Denne rollebesetningen ble preget av debuten til Woolhouse 19. mars.

  Filippinene []

  Matilda hadde sin asiatiske premiere [80] på Filippinene 10. november 2017. Produksjonen stengte 10. desember 2017. Denne produksjonen var den første lisensierte produksjonen; Det ble ikke produsert av Royal Shakespeare Company, og har ingen lenker til den opprinnelige produksjonen bortsett fra poengsummen og manuset. Showet inneholdt Korea []

  I juli 2017 kunngjorde Seensee Company at de ville produsere en produksjon av Matilda the Musical i september 2018. Produksjonen vil være i ordning med RSC og være den første ikke-engelske versjonen av Matilda produsert. [81] Selskapet inkluderer en rollebesetning som består av fire jenter, kalt Li Ji Na, en So Myeong, Hwang Ye Yeong og Seol Ga Eun som vil rotere i tittelrollen som Matilda, samt en 16-medlem barn rollebesetning som vil spille rollene som Matildas klassekamerater. Produksjonen åpnet 9. september 2018, med Li Ji Na i tittelrollen. Seol Ga Eun debuterte også 9. september, og Hwang Ye Yeong og en So Myeong spilte sine første forestillinger 14. september. En pressekrop 12. september inkluderte en forestilling av Naughty av Hwang Ye Young, Quiet av Seol Ga Eun, og en forestilling av Revolting Children. Produksjonen stengte offisielt 20. februar 2019, med Hwang Ye Yeong som spiller tittelrollen. Seoul Ga Eun og Li Ji Na hadde sine endelige prestasjoner 9. februar, og en So Myeong hadde også hennes 10. februar.

  International Tour []

  Sør-Afrika:

  Singapore: Etter de sørafrikanske løpene begynte den internasjonale turen et løp på Sands Theatre på [83]

  Filippinene: Manila Leg of the International Tour vil løpe fra 5. mars til 25. mars 2020 på Theatre på Solaire på [84]

  . Tuacahn Amphitheatre i Ivins, Utah produserer Matilda Som en del av sesongen, åpnet 9. juni og stengte i oktober 2018, med Lydia Ricks som spiller Matilda og Matt Ban som spiller Miss Trunchbull. Filadelfias [85] [86]

  Synopsis []

  Act I []

  Som et kor av barn kan skryte av å være foreldrenes mirakler, hydrogenperoksydet til farens hårolje, og etterlater MR. Ormved med lysegrønt hår (“Naughty”).

  . Phelps En historie om et verdensberømt skap foret med skarpe gjenstander der hun låser ulydige barn i timevis (“The Chokey Chant”). Matilda ser frøken Trunchbull snurre en liten jente, Amanda Thripp rundt av pigtails og kaste henne over spillefeltet. I mellomtiden bestemmer frøken Honey seg for å besøke ormetre for å uttrykke sin anbefaling om at Matilda blir satt i en avansert klasse. Hun møter fru. Wormwood og dansepartneren hennes Rudolpho. Det blir snart tydelig at fru. Wormwood bryr seg ikke om datterens intelligens, og hun håner frøken Honey og Matildas interesse for bøker og intellekt (“høyt”). Alene utenfor ormvedets hus er frøken Honey desperat etter å hjelpe Matilda, men føler seg maktesløs til å gjøre det (“denne lille jenta”).

  Matilda forteller fru. Phelps mer om akrobaten og eskapologen. Acrobat’s søster, en tidligere verdensmester hammer-kaster som elsker å skremme små barn, har arrangert forestillingen sin. Escapologen kunngjør at forestillingen er kansellert fordi akrobaten er gravid. Publikum er begeistret, men akrobatenes søster er rasende over utsiktene til å tilbakebetale publikums penger og produserer en kontrakt som binder dem til å utføre handlingen eller gå i fengsel (“The Great Day kommet”). På skolen har Bruce Bogtrotter, en gutt i Matildas klasse, stjålet en skive Miss Trunchbulls personlige sjokoladekake. Frøken Trunchbull straffer Bruce ved å tvinge ham til å spise hele kaken foran klassen, som tappert støtter ham (“Bruce”). Etter at Bruce er ferdig med kaken, feirer klassen suksessen, men frøken Trunchbull drar Bruce bort til Chokey.

  Act II []

  . . Lavendel, en jente i Matildas klasse, forteller publikum at hun kommer til å sette en kjeller og går ut. Den kvelden kommer eskapologen hjem tidlig og oppdager omfanget av tantens grusomhet. Når han trøster datteren sin, lover han henne at han alltid vil være der for henne. Fylt av raseri løper han ut for å finne tanten, men blir aldri sett igjen (“Jeg er her”).

  Dagen etter tvinger frøken Trunchbull Miss Honey’s Class til å gjennomgå en overveldende kroppsøvingstime (“Lukten av opprør”). Frøken Trunchbull oppdager Newt i kannen hennes; Hun anklager en av guttene, Eric, som allerede har rilt henne i løpet av leksjonen. Hun begynner å straffe ham. Matilda skjenner Miss Trunchbull for å være en mobber. Frøken Trunchbull misbruk Matilda, men Matilda oppdager at hun kan flytte gjenstander med tankene (“stille”). Hun tipser over vannkannen og Newt lander på Miss Trunchbull, og klatrer opp i beinet. . På veien innrømmer Matilda at faren ikke er stolt av henne og kaller navnene hennes.

  Frøken Honey forteller Matilda om sin grusomme og voldelige tante, som passet på henne som barn etter at foreldrene hennes døde. . Desperat etter å rømme, Miss Honey fant tilflukt i et gammelt gårdsskjul som hun flyttet inn og bor i dårlig fattigdom. Til tross for dette finner Miss Honey skjønnhet i sine magre levekår (“Mitt hus”). Mens Miss Honey forteller historien sin, produserer hun et skjerf som Matilda gjenkjenner fra sin historie om akrobaten og eskapologen – som hun innser er den sanne historien om Miss Honey’s Childhood, og at hennes onde tante er Miss Trunchbull.

  Tilbake på skolen tvinger frøken Trunchbull barna til å ta en stavetest; Alle som feilstaver et ord, vil bli sendt til Chokey. Barna klarer ikke å stave feil på et enkelt ord, så frøken Trunchbull oppfinner et ord for å kunne straffe lavendel. Siden lavendel er i ferd med å bli tatt til Chokey, er klassekameratene bevisst stavet enkle ord, og forteller henne at hun ikke kan sende dem alle til chokey. . Matilda bruker kreftene sine for å skrive på de musikalske tallene []

  • “Overture” – Orkester ##
  • “Mirakel” – barn, festunderholder, lege, fru. Wormwood, MR. Wormwood, Matilda, Company
  • “Naughty” – Matilda
  • . Phelps, Acrobat, eskapolog ##
  • “School Song” – Ensemble
  • “Patetisk” – savner kjære
  • “The Hammer” – Miss Trunchbull, Miss Honey, Children
  • “Naughty” (Reprise) – Matilda#
  • “Høyt” – fru. Wormwood, Rudolpho, Ensemble
  • “Denne lille jenta” – Miss Honey
  • “The Great Day kom” – Matilda, fru. Phelps, eskapolog, Acrobats søster ##
  • “Bruce” – Company
  • “Telly” – MR. Wormwood, Michael
  • “Entr’acte” – Orkester ###
  • “Når jeg vokser opp” – barn, frøken honning, Matilda, selskap
  • “Trikset startet bra. ” – Matilda, fru. Phelps, Acrobat, eskapolog ##
  • “Jeg er så flink” – Mr. Ormved#
  • “Jeg er her” – Matilda, eskapolog
  • “Lukten av opprør” – Miss Trunchbull, barn
  • “Stille” – Matilda
  • “Mitt hus” – Miss Honey, eskapolog
  • “Krittskriving” – Miss Trunchbull, barn ##
  • “Revolt Children” – barn, ensemble
  • “Denne lille jenta” (Reprise) – Sergei ##
  • “Når jeg vokser opp” (Reprise) – Company
  • “Naughty” (Reprise II) – Selskap

  #Ikke til stede på noen av rollebesetningene

  ## Ikke til stede på den originale London Cast -innspillingen

  ### Ikke til stede på den originale Broadway Cast -innspillingen

  Innspillinger []

  Rollebesetningsalbumet spilt inn av det originale Stratford Company ble utgitt på CD i september 2011 og en måned senere som en digital nedlasting. Den har et skjult talt spor som følger “når jeg vokser opp” (Reprise). Dette er fullversjonstalen som delvis høres før, under og etter “stille” i showet [87]

  Et nytt originalt Broadway -rollebesetningsalbum ble utgitt 22. september 2013 som CD. [88] Dette inneholder flere spor enn Storbritannias innspilling og inkluderer “The Chokey Chant”. . Albumet inkluderte også “Naughty” med alle de fire Broadway Matildas -sang.

  Hovedroller og originale rollebesetningsmedlemmer []

  1. [101] Chloe Hawthorn, [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111]

Bemerkelsesverdige Broadway -erstatninger

 • Frøken Trunchbull – [114] [47] [48] [49]
 • Frøken Honey – [114]
 • Fru Phelps – [53]
 • Mr Wormwood – Matt Harrington [47]
 • Mrs Wormwood – Amy Spanger [53]
 • Michael Wormwood – Alex Brightman

Filmtilpasning []

I juni 2013 sa Minchin at det ble planlagt en fremtidig filmtilpasning. Minchin sa under et intervju: “Vi har nettopp [showet] opp i New York, det er en turneringsversjon som er ment å skje i Amerika, samtidig er den engelske versjonen oppe, det er en film som sannsynligvis vil bli laget i Neste 4 eller 5 år og alle denne typen ting.”[55] Mara Wilson, som spilte Matilda i [115]

15. november 2013, i en artikkel i [116] med Minchin Penning all ekstra musikk som kreves og Warchus kommer tilbake til Direct. [117] Enhver film vil bli utgitt i 2019 tidligst, på grunn av en Broadway -kontrakt som bestemmer at noen filmatisering ikke kan slippes før seks år har gått ut etter showets åpning der. [117] Fra oktober 2019 har det ikke vært noen oppdateringer

17. januar 2020, kritisk mottakelse []

2010 RSC Stratford Production []

Mal: Mdashes spesielt Bertie Carvel som Miss Trunchbull.

[120] Matt Wolf of the Arts Desk sa: “Jeg ble slått av synet av mange et barn som flirte like åpent som deres voksne følgesvenner tørket bort tårer”. [121] Henry Hitchings of the London Evening Standard berømmet også forestillingene, retningen og designen og kommenterte Minchins “Witty Songs [hvor] han bytter mellom stiler med bemerkelsesverdig fingerferdighet”. Han fortsatte, “Det er en lekenhet gjennom [boken] som viser seg berusende . I dette kjærlig skapte showet, Matilda ‘s magi positivt glitrer. Det er en kløkt i forfatterskapet som sikrer at selv om det appellerer til barn, er det mye for voksne å glede seg over . Det er salig morsomt.”[122]

London []

Gjennomgangene av London -forestillingene var også veldig positive. [123] Julie Carpenter of the Kveldsstandard Rangerte stykket fem stjerner, roser musikken og tekstene, boken, settdesign, koreografi, retning og forestillinger. [125] Gjennomgangen i sa: “Du ville være en nitwit for å savne dette hitshowet.”[126] Den eneste klagen i Quentin Letts ‘femstjerners anmeldelse i [127] [128] Som Spencer gjorde, skrev igjen for Telegrafen. Bekreftet hans inntrykk av 2010 -produksjonen, skrev han om West End Transfer: Mal: ​​Sitat

[123] [129] et år etter at showet åpnet, [130]

New York []

De fleste av New York -kritikerne ga Broadway overføring av sine høyeste merker. Matilda Fungerer med forbløffende sløvhet og nåde for å innprente oss med dets radikale synspunkt. [Det] handler om ord og språk, bøker og historier, og deres uberegnelige verdi som forsvarsvåpen, angrep og overlevelse . Fremfor alt er det en spennende historie om empowerment “. Han sa også at barneskuespillerne “styrker diksjonen sin” slik at de “velsmakende tekstene” kunne bli hørt. [131] Richard Zoglin, i Mal: mdashsimple, men særegne melodier . intrikate tekster . Hvert element i showet virker håndlaget og riktig “. Han sa at regissør Warchus “lar karakterene gå strålende over toppen (måten barn ser dem), men også bringer en hysjintensitet”. . [132] Elisabeth Vincentellis anmeldelse i [134]

[135] En anmeldelse i USA Today sa showet prøver for hardt å være smart, men det påvirker og fortryllende. [136] av de britiske avisene som gjennomgår overføringen, Telegrafen ga showet fire stjerner av fem, og sa: “Det er en hardere kantkvalitet til New York-iscenesettelse: den generelle tenoren er høyere og mer overdrevet, og Gilbertian finesse av [den] forbløffende teksten oversatte ikke for min kompanjong . Men det enorme hjertet og intelligensen til stykket forblir udimmet.”[137] En anmeldelse av Brendan Lemon i Økonomiske tider ga også stykket fire stjerner av fem. [138]

Priser og nominasjoner []

London Production []

År Prisutdeling Kategori Nominert Ref
2011 Beste musikal Vant [139]
Beste musikal Vant [140]
Best ytelse Vant
Beste skuespiller Nominert
Beste regissør Nominert
British Composer Awards Tim Minchin Nominert [142] [143]
2012 Whatsonstage.com priser Beste nye musikal Vant [144] [145]
Beste skuespilleren i en musikal Nominert [146]
Beste skuespillerinnen i en musikal Cleo Demetriou
Eleanor Worthington Cox
Nominert [146]
Beste støttende skuespiller i en musikal Nominert [146]
Beste støttende skuespillerinne i en musikal Lauren Ward Nominert [146]
Årets nykommer Tim Minchin Vant [147]
Vant [147]
Nominert [146]
Beste sett designer Rob Howell
Vant [148] [149]
Beste skuespilleren i en musikal Vant [148]
Cleo Demetriou
Eleanor Worthington Cox
Vant [148]
Beste forestillingen i en bærende rolle i en musikal Nominert [148]
Vant [148]
Beste teaterkoreograf Vant [148]
Rob Howell Vant [148]
Nominert [148]
Beste lysdesign Nominert [148]
Beste lyddesign Simon Baker Vant [148]
2013 Whatsonstage.com priser Nominert [150] [151]
Nominert [152]
2014 Whatsonstage.com priser Beste West End Show Vant [155] [156]

Broadway Production []

År Prisutdeling Kategori Nominert Resultat Ref
2013 Beste musikal Nominert [157] [158]
Vant
Tim Minchin
Nominert
Beste omtalt skuespiller i en musikal Vant
Lauren Ward Nominert
Nominert
Beste koreografi Nominert
Nominert
Vant
Nominert
Beste lysdesign av en musikal
Vant [159]
Drama League -priser Enestående produksjon av en Broadway eller off-Broadway-musikal Nominert [160]
Distinguished Performance Award Nominert
Enestående ny Broadway -musikal Nominert [161]
Enestående bok av en musikal (Broadway eller Off-Broadway) Vant
Fremragende koreograf Nominert
Fremragende settdesign (lek eller musikalsk) Rob Howell Vant
Fremragende skuespiller i en musikal Nominert
Drama Desk Award Vant [162]
Enestående bok av en musikal Vant
Vant
Nominert
Nominert
Tim Minchin Vant
New York Drama Critics ‘Circle Beste musikal Vant [163] [163]
Vant [164]
2014 (hovedsolister); Michael Croiter, Van Dean & Chris Nightingale (Produsenter); Tim Minchin (komponist og lyriker) Nominert

Australsk produksjon []

År Prisutdeling Kategori Nominert Resultat Ref
2015 Sydney Theatre Awards Beste produksjon av en mainstream musikal Vant [165]
Beste forestilling av en skuespillerinne i en birolle i en musikal Elise McCann Vant
Marika Aubrey Nominert
Beste forestilling av en skuespiller i en bærende rolle i en musikal James Millar Vant
Beste forestilling av en skuespiller i en bærende rolle i en musikal
Molly Barwick
Sasha Rose
Georgia Taplin
Bella Thomas
Vant
2016 Vant [166]
Beste originale poengsum Tim Minchin Vant
Vant
Vant
Beste mannlige skuespiller i en musikal James Millar Vant
Vant
Beste musikkretning Stephen Amos Vant
Beste lyddesign Vant
Rob Howell Vant
Beste kostymedesign Vant
Beste lysdesign Hugh Vanstone Vant
Daniel Frederiksen
Vant
Green Room Awards Vant [167]
Matthew Warchus Vant
Betty Pounder Award for Excellence in Choreography Peter Darling
Music Theatre Award for musikalsk retning/tilsyn Stephen Amos Vant
Music Theatre Award for Sound Design Simon Baker
Music Theatre Award for kostymedesign Rob Howell Vant
Music Theatre Award for Set Design Vant
Music Theatre Award for Lighting Design Hugh Vanstone Vant
Daniel Frederiksen Nominert
Music Theatre Award for Female i en birolle Elise McCann Nominert
Music Theatre Award for Male Lead Nominert
Music Theatre Award for Female Lead Tiana Mirra
Alannah Parfett
Ingrid Torelli
Nominert
2017 Helpmann Awards Beste kvinnelige skuespiller i en bærende rolle i en musikal Lucy Maunder Nominert [168]

Film [ ]

I 2022 en filmversjon av musikalen hadde premiere på Netflix med flere uker i teatre med Emma Thompson som MS Trunchbull, filmen fikk blandede anmeldelser ved utgivelse.

 1. ↑ 1.01.1 ↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 2. ↑ 3.03.1. 3.2Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 3. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 4. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 5. ↑↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 6. ↑ Shenton, Mark. “RSC presenterer premiere på den nye musikalen Matilda, som åpner desember. 9; Matthew Warchus dirigerer “↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 7. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 8. ↑ Serena Alllot. Waltzing Matilda: Dahls klassiske danser på scenen↑ Billington, Michael. “Review-‘Matilda ‘”Vergen, 10. desember 2010
 9. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 10. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 11. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 12. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 13. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 14. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 15. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 16. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 17. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 18. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 19. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 20. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 21. ↑↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 22. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 23. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 24. .
 25. .
 26. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 27. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 28. .
 29. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 30. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 31. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 32. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 33. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 34. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 35. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 36. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 37. ↑ Hetrick, Adam. “Bertie Carvel og Lauren Ward Exit Broadways ‘Matilda the Musical’ september. 1 “↑ Hetrick, Adam. “Skade forsinker Craig Bierkos ankomst til ‘Matilda’; Chris Hoch trer inn som Trunchbull september. 3 “↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 38. ↑ Hetrick, Adam. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.Playbill, 19. november 2013
 39. ↑ Hollander, Sophia [1]Wall Street Journal, 26. november 2013
 40. ↑ 47.047.147.Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 41. ↑ 48.048.1Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 42. ↑ 49.049.1Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 43. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 44. ↑ 51.051.1Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 45. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 46. ↑ 53.053..2Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 47. ↑ Viagas, Robert. “” Matilda Musical .com, 1. januar 2017
 48. ↑ 55.055.1Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 49. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 50. ↑ 57.057.1Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 51. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 52. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 53. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 54. .
 55. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 56. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 57. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 58. .
 59. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 60. .067.167.267.367.467.5Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 61. .068.168.2Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 62. .069.1Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 63. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 64. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 65. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 66. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 67. ↑↑↑ ↑ 77.077.1 ↑ 78.078.1 ↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 68. .
 69. ↑↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 70. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 71. ↑ https: // www.Broadwayworld.COM/Filippinene/artikkel/Matilda-the-Musical-Extends-One-More-Week-Broadway-Star-Hayden-tee-to-play-Miss-trachbull-20200128
 72. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 73. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 74. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 75. ↑ Matilda The Musical Track Listing ↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 76. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 77. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 78. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 79. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 80. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 81. ↑ Hetrick, Adam. “Lesli Margherita, Gabriel Ebert, Lauren Ward og mer blir med i Broadway -rollebesetningen til Matilda” Playbill
 82. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 83. ↑ 97.097.197.297.397.497..
 84. .098.198.298.3 ↑.
 85. ↑ 100..01100.02100..04100.05100.06100.07100.08100..10100.11100.12100.13100.14100.15Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 86. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 87. ↑↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 88. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 89. ↑↑↑↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 90. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 91. ↑ 114.0114.Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 92. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 93. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 94. ↑ 117.0117.Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 95. ↑ Billington, Michael. Matilda – anmeldelse”, Vergen, 9. desember 2010. Hentet 1. oktober 2013
 96. ↑ Taylor, Paul. “”Matilda, Courtyard Theatre, Stratford-Upon-Avon “, , 14. desember 2010. Hentet 1. oktober 2013
 97. ↑ “, Courtyard Theatre, anmeldelse “, ↑ Wolf, Matt. “”Matilda the Musical, , Arts Desk, 10. desember 2010. Hentet 1. oktober 2013
 98. ↑ Hitchings, Henry. “Triumf av klasserom vidd i “”, London Evening Standard, . Hentet 1. oktober 2013
 99. ↑ 123.0123.1″Matilda the Musical“”, Omnivore. Hentet 2. oktober 2013
 100. ↑ Carpenter, Julie. “Teateranmeldelse – Matilda the Musical, Cambridge Theatre, London “, Daily Express, 25. november 2011.
 101. ↑ “Matilda the Musical“, Cambridge Theatre – anmeldelse, Standarden, 25. november 2011. Hentet 2. oktober 2013
 102. ↑ Carter, Imogen. “”Matilda the Musical – anmeldelse”, Vergen, . Hentet 2. oktober 2013
 103. ↑ Letts, Quentin. “Vorte et show! En Beasy Baddie og Stonking Songs “, ↑ Martland, Lisa. “”Matilda the Musical“”, Scenen, 26. november 2011.
 104. ↑ Brantley, Ben. “Sukker og krydder, og noe uhyggelig”, New York Times, .
 105. ↑ “Matilda the Musical“”, , 24. oktober 2012. Hentet 2. oktober 2013
 106. ↑ Brantley, Ben. “Verdens barn, forene!””↑ Zoglin, Richard. Matilda: Den beste musikalen siden Løvenes Konge“”, Tid
 107. ↑ Vincentelli, Elisabeth. “”Matilda , , 12. april 2013
 108. ↑ Rooney, David. “”Matilda: Teateranmeldelse “, Hollywood Reporter, 11. april 2013
 109. ↑ Cote, David. Matilda“”, , 13. april 2013
 110. ↑ Gardner, Elysa. “Broadway Musical er fantastisk magisk “, USA Today, 12. april 2013
 111. ↑ Wolf, Matt. “”Matilda the Musical, Shubert Theatre, New York, anmeldelse “, Telegrafen, 12. april 2013
 112. ↑ Lemon, Brendan. “‘Matilda, Shubert Theatre, New York – anmeldelse”, Økonomiske tider, 11. april 2013
 113. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 114. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 115. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 116. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 117. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 118. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 119. ↑ “Nominasjoner for 2009 Tony Awards kunngjort; Billy Elliot tjener 15 nominasjoner”
 120. .0146..2146.3146.4Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 121. .0147.1147.2 ↑ 148.0148.1148.2148.3148.4148.5148.6148..8148.9Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 122. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 123. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 124. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 125. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 126. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 127. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 128. ↑↑Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 129. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 130. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 131. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 132. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 133. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 134. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 135. ↑ 163.0163.1Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 136. .0164.1.
 137. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 138. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.
 139. .
 140. Skriptfeil: Ingen slik modul “Citation/CS1”.