IMAX® 3D Film Hidden Universe | Eso, 3D IMAX

3D IMAX

3D -produksjonen Skjult univers har blitt utgitt i IMAX®-teatre og kjempekinoer over hele kloden, med verdenspremierer i juni 2013.

IMAX® 3D Film Hidden Universe

Billetten din til stjernene gjennom øynene til verdens kraftigste teleskoper, sett på skjermen og i 3D for første gang

For å besøke de mest banebrytende teleskopfasilitetene i verden, må man reise til Far Flung Places-for eksempel de chilenske Andesfjellene i høyden på opptil 5000 meter. Nå er det en enklere måte å oppleve disse ekstreme stedene. For første gang i IMAX® 3D kan du nå utforske ESOs flaggskipanlegg, det veldig store teleskopet (VLT), på skjermen, samt besøke det største astronomiske prosjektet som eksisterer – Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array (Alma), en en International Astronomy Facility støttet av Europa, Nord -Amerika og Øst -Asia i samarbeid med Republikken Chile) i filmen Skjult univers.

3D -produksjonen Skjult univers har blitt utgitt i IMAX®-teatre og kjempekinoer over hele kloden, med verdenspremierer i juni 2013.

Russell Scott, filmregissør: “Opplevelsen av å filme i Atacama-ørkenen på slike observasjonsfasiliteter i verdensklasse har vært fantastisk. Noen av de andre verdensstedene blant Andesfjellene får deg nesten til å føle at du er på en annen planet, og denne sensasjonen av naturen – utover det vi er vant til – er akkurat det jeg vil overføre til publikum.””

Filmen viser ESOs topp moderne teleskoper på de ekstreme stedene i Chile ved hjelp av høyoppløselig tidsforløp. Fra jorden vil publikum bli tatt med på en fantastisk tur med dyp plass i det filmatiske mediet som gjør det best: IMAX® 3D. Seerne vil kikke dypt inne i livlige galakser og tåker, reise over Mars terreng og vitne fantastiske bilder av solen. Universet blir brakt til live gjennom virkelige bilder og tidligere usett gigantisk-skjerm 3D-simuleringer, og skaper en oppslukende IMAX® 3D-opplevelse.

Filmen er fortalt av den britiske skuespillerinnen Miranda Richardson, vinner av en Golden Globe-pris for sin opptreden i kunsthusets hit Fortryllet april, og mottaker av Oscar og Golden Globe -nominasjoner for hennes opptreden i Louis Malle’s Skader, som hun vant en BAFTA -pris.

Hidden Universe er filmet i 15/70 mm og er produsert av det prisbelønte australske produksjonsselskapet desember medier i tilknytning til film Victoria, Swinburne University of Technology og ESO. Filmen er også produsert i tilknytning til og distribuert av Two-Time Academy Award®-nominerte MacGillivray Freeman Films, The World’s Leading Produsent og distributør av IMAX® Films.

HQ Garching

For å finne ut mer om filmen, inkludert teatersteder, besøk den offisielle nettstedet.

3D IMAX

3D -filmer er ikke noe nytt i disse dager, med polariserte briller som brukes nesten utelukkende på 3D -kinoer over hele verden. De fleste av oss som har fanget en 3D -film på kinoene nylig, har sannsynligvis opplevd den mer vanlige reald 3D -teknologien.

For noen uker siden åpnet Singapore Cinema Operator, Shaw Organization, dørene for landets første IMAX Digital 3D -skjerm. Større land i Asia har flere IMAX -skjermer. Sør -Korea kan for eksempel skryte av rundt 10 skjermer mens Filippinene har fire. Kina – uovertruffen – har over 20 år. Husk at ikke alle IMAX -kinoer er i stand til å screene digitale eller 3D -filmer siden de krever forskjellige projektorer.

Hvordan kan IMAX digitale 3D -filmer sammenligne med sine RealD 3D -kolleger? Dette er hva vi vet.

Reald 3D vs. IMAX Digital 3D

RealD 3D og IMAX Digital 3D bruker begge passiv 3D -teknologi som benytter seg av relativt lett briller. Disse passive 3D -brillene bruker polariserende filtre for å la hvert øye se et litt annet bilde. HDTV -er som LGs siste Cinema 3D -TV -er fungerer på lignende måte. Du kan lære mer om de forskjellige 3D TV -teknologiene her.

Kort teknologioversikt

Reald 3d: Den utbredte teknologien på 3D -kinoer over hele verden kommer fra RealD, et amerikansk selskap som ble grunnlagt i 2003. RealD 3D -formatet er innfødt digitalt. Dette betyr at filmer må produseres i et digitalt 3D-format for projeksjon på filmfrie digitale projektorer. RealD Cinemas bruker også den passive sirkulære polariseringsteknikken for å oppnå 3D som gir seerne et klart bilde selv når du snur eller vipper hodet. Den første RealD 3D -filmen som ble vist, var kylling Little i 2005.

IMAX Digital 3D: Dette er et lignende format som også bruker polariserende briller. IMAX Digital 3D er en evolusjonær forbedring av analoge IMAX 3D -teatre som har eksistert siden 1986. Den lange historien er tydelig selv i de mye nyere IMAX digitale 3D -teatre siden de fremdeles bruker den lineære polariserende teknologien til dens analoge forgjengerne. I motsetning til reald, er IMAX 3D -filmer mindre tolerante overfor hodebevegelser. Seerne må unngå å vippe hodet, selv om noen blir noe uunngåelig på grunn av det enorme IMAX -skjermformatet – er mulig. IMAX-skjermer er også buet for å fylle en seers synsfelt, noe som forbedrer fordypning mens de gir de som sitter på sidene et bedre syn på handlingen.

Merk: Vi vil ikke diskutere analoge IMAX 3D -teatre for denne artikkelen, siden det er ment å kontrastere de to dominerende digitale 3D -formatene som for øyeblikket er tilgjengelige på kinoer.

Hvorfor koster IMAX digitale 3D -filmer mer?

3D -billettpriser varierer over Asia, men IMAX digitale 3D -billetter koster vanligvis mer enn deres reald 3D -kolleger. I Singapore koster en ukedagsbillett til den nylige Pirates of the Caribbean -filmen på Lido Cineplex S $ 19 på IMAX Digital 3D og bare S $ 11 på RealD 3D. På en AMC (en amerikansk kino -kjede) kino i Los Angeles, koster den samme IMAX Digital 3D -filmen US $ 19.50, som er $ 2 til US $ 5 mer enn den tilsvarende reald -screening.

Teaterpublikum betaler mer for IMAX 3D -filmer av noen få mulige grunner. Den første er den mye større skjermen som kinoer er kjent for som kan bidra til en mer oppslukende 3D -opplevelse. Andre grunner inkluderer bedre lyd og et potensielt lysere bilde.

Bortsett fra den større skjermstørrelsen, er det andre bemerkelsesverdige forskjeller mellom IMAX Digital 3D og RealD 3D. RealD 3D-projektorer som Sonys 4K Digital Cinema-modeller bruker en spesiell linse for å projisere 3D-visualsberegninger som gir seere fire ganger oppløsningen av full-HD 1080p.

IMAX digitale 3D-teatre, derimot, bruker Christie 2K Dual-Projector Systems som gir samme oppløsning som full-HD. Disse projektorene er større enn Sonys siste projektor.