Hyperx Pulsefire Haste Wireless Review., Hyperx Pulsefire Haste Haste Wireless Review: An-godna e-sport mysz bezprzewodowa | Świat PC

Hyperx Pulsefire Haste Haste Wireless Review: An Godna e-sport mysz bezprzewodowa

Dominic Bayley / Idg

Hyperx Pulsefire Haste Bezprzewodowy obraz

Hyperx Pulsefire Haste Wireless to lekka mysz do gier i bezprzewodowa wersja popularnego pośpiechu Hyperx Pulsefire. Ma plastikowy korpus z wycięciami w kształcie plastra miodu, aby zmniejszyć całkowitą wagę, dedykowany przycisk CPI za kierownicą i dwa boczne przyciski po lewej stronie. Ma również ten sam symetryczny kształt i czujnik, co oryginalna wersja przewodowa.

Nasz werdykt

Hiperx Pulsefire Haste Wireless jest bardzo dobry w pracy biurowej i multimedialnej. . Możesz podłączyć tę myszę z odbiornikiem USB i zaprogramować wszystkie przyciski za pomocą oprogramowania do dostosowywania. .

Czuje się bardzo dobrze zbudowany.
Przedział przechowywania odbiornika USB.
Łączy bezprzewodowo za pośrednictwem odbiornika USB.
Wszystkie przyciski są programowalne za pomocą oprogramowania do dostosowywania.
.
Koło przewijania brakuje przycisków pochylenia L/R i trybu swobodnego zrolania.

Hiperx Pulsefire Haste Wireless to świetna mysz do gier FPS. Czuje się bardzo dobrze zbudowany i ma symetryczny kształt, który jest odpowiedni dla prawie wszystkich rozmiarów ręki za pomocą dowolnego typu uchwytu. Jest również wyjątkowo lekki, a jego stopy bardzo płynnie ślizgają. Jeśli chodzi o wydajność, ma szeroki zakres CPI i możesz dokładnie ustawić preferowane CPI na przyrostach 50. Opóźnienie kliknięcia jest również dobre, ale jest wyższe niż większość myszy do gier FPS w średnim zasięgu i powinieneś szukać innych opcji, jeśli jesteś zainteresowany szybkimi lub konkurencyjnymi grami.

Czuje się bardzo dobrze zbudowany.
.
Wygodny symetryczny kształt odpowiedni dla wszystkich rozmiarów ręcznych przy użyciu prawie wszystkich typów uchwytu.
.
Kliknij Opóźnienie jest dobre dla zwykłych gier, ale zbyt wysokie w przypadku gry w konkurencyjnej gry lub szybkich gier.
CPI nie jest tak precyzyjnie regulowane, jak w przypadku wielu podobnych myszy do gier.

Hiperx Pulsefire Haste Wireless to przyzwoita mysz do gier MMO, ale nie ma prawie tyle przycisków bocznych, jak mysz zaprojektowana specjalnie do gier MMO. To powiedziawszy, możesz dostosować wszystkie przyciski za pomocą oprogramowania dostosowywania. Czuje się również bardzo dobrze zbudowany, a jego symetryczny kształt jest odpowiedni dla prawie wszystkich rozmiarów ręki i typów uchwytu. Pod względem wydajności możesz precyzyjnie ustawić CPI w bardzo szerokim zakresie. Opóźnienie kliknięcia jest również dobre, chociaż jest nieco wyższe niż większość myszy do gier w tym przedziale cenowym.

Czuje się bardzo dobrze zbudowany.
.
Przedział przechowywania odbiornika USB.
Kliknij Opóźnienie jest dobre dla zwykłych gier, ale zbyt wysokie w przypadku gry w konkurencyjnej gry lub szybkich gier.
Nie tak wiele przycisków bocznych, jak dedykowana mysz MMO Gaming.
Przedział przechowywania odbiornika USB.

  • 6.8 Praca
  • 8.2 gry wideo (FPS)
  • 7.2 gry wideo (MMO)
  • 8.4 RAW Wydajność
  1. .. Ta aktualizacja modyfikuje nasz test rekomendacji rozmiaru ręki, dodając bardziej szczegółowy wykres rekomendacji rozmiaru dłoni. . .
  2. Zaktualizowano 08 listopada, 2022: Dodaliśmy link do nowo recenzowanego chwalebnego modelu O Pro w sekcji Style tej recenzji.
  3. Zaktualizowano 06 września, 2022: Przekształciliśmy tę recenzję na test testowy 1.. . Aby uzyskać więcej informacji, możesz sprawdzić nasz pełny Changelog tutaj.
  4. .2. Ta aktualizacja upraszcza nasz test wagowy i rozszerza nasz test CPI z testu 1.1, powodując zmiany w wynikach testu w obu sekcjach. .
  5. Zaktualizowano 20 lipca 2022: Przekształciliśmy tę recenzję na test testowy 1.1. Ta aktualizacja zmienia nasz test opóźnienia kliknięcia i powoduje zmiany w wynikach testu. Aby uzyskać więcej informacji, możesz zobaczyć nasz pełny Changelog tutaj.
  6. Zaktualizowano 11 maja 2022: Opublikowano recenzję.
  7. Zaktualizowano 04 maja 2022: Opublikowano wczesny dostęp.
  8. Zaktualizowano 08 kwietnia 2022: Nasi testerzy rozpoczęli testowanie tego produktu.
  9. Zaktualizowano 05 kwietnia 2022: Produkt przybył do naszego laboratorium, a nasi testerzy wkrótce zaczną go oceniać.
  10. Zaktualizowano 01 kwietnia 2022: Kupiliśmy produkt i czekamy na przybycie do naszego laboratorium.

Sprawdź cenę

Różnice między rozmiarami i wariantami

. Dostępny jest również biały wariant kolorystyczny. Możesz zobaczyć etykietę dla naszego urządzenia tutaj.

Hyperx Pulsefire Haste Wireless to ultra światła myszy gier i bezprzewodowa wersja popularnej Hyperx Pulsefire Haste. To także pierwsza próba Hyperxa na bezprzewodową mysz gier. Podczas gdy oryginalna wersja jest modelem podstawowym dla osób szukających niedrogiej opcji ultra-lekkiej, ta wersja bezprzewodowa wyląduje bardziej prosto w cenie średniej klasy. Chociaż zachowuje on niższy czujnik Pixart PAW3335 jako poprzednią wersję. Nie ma wielu bezprzewodowych myszy do gier, które konkurują ze swoją wagą wokół tej ceny. Brakuje jednak wydajności opóźnienia kliknięcia podobnych lekkich opcji, takich jak chwalebny model O bezprzewodowy.

Inne rekomendacje, zobacz nasze typy najlepszych myszy bezprzewodowych, najlepszych myszy do gier i najlepszych tanich myszy do gier.

Logitech g pro x superlight

Logitech g pro x superlight i hyperx pulsire haste bezprzewodowe to ultralight bezprzewodowe myszy, ale Logitech działa lepiej. Logitech ma stopy myszy, które płyną płynniej, szerszy zakres CPI, w którym można dokładniej ustawić CPI, i znacznie niższe opóźnienie kliknięcia. Jego oprogramowanie towarzyszące jest również kompatybilne z systemem Windows i MacOS, podczas gdy oprogramowanie HyperX jest kompatybilne z systemem Windows.

Razer Viper Ultimate

Hyperx Pulsefire Haste Wireless i Razer Viper Ultimate to symetrycznie kształtowane myszy do gier, ale Razer działa lepiej pod wieloma względami. . Ma również parę bocznych przycisków po obu stronach, co czyni go prawdziwym oburęcznym wzorem, podczas gdy hiperks ma tylko przyciski boczne po lewej stronie. .

Chwalebny model o Wireless

Chwalebny model O bezprzewodowy i hiperksja pulsfire bezprzewodowy to podobne myszy do gier w kształcie symetrycznie. Chwalebny ma nieco bardziej elastyczny kabel i pozwala dokładniej dostosować CPI. Ma również niższe opóźnienie kliknięcia. Z drugiej strony, hiperks jest nieco lżejszy i lepiej odpowiedni dla szerszego zakresu rozmiarów ręki i typów uchwytu.

Hyperx Pulsefire Haste 2 Wireless

Hyperx Pulsefire Haste 2 Wireless i Hyperx Pulsefire Haste Wireless to lekkie myszy do gier w tym samym składzie. Wast 2 Wireless jest nowszy i choć waży praktycznie taki sam jak starszy odpowiednik, ma solidną plastikową skorupkę bez widocznych wycięć plastra miodu na ciele. Ma również lepszą wydajność czujnika i bardziej trwałe przełączniki lewej i prawym przyciskiem myszy. Z drugiej strony oryginalny pulsfire pośpiech bezprzewodowy jest starszy i ma wycięcia plastra miodu w ciele.

Hyperx Pulsefire Haste 2

Hyperx Pulsefire Haste 2 i Hyperx Pulsefire Haste Wireless to lekkie myszy do gier w tym samym składzie. The Padast 2 to model przewodowy, który jest nowszy, lżejszy i ma solidną plastikową skorupkę. . .

Hiperx Pulsefire pośpiech

Hiperx Pulsefire Haste Wireless to bezprzewodowa wersja Hiperx Pulsefire Haste. . Są też tą samą wagą. Wyróżniająca się między nimi polega na tym, że nowsze pulsfire pośpiech bezprzewodowy łączy się z odbiornikiem USB. .

Hyperx Pulsefire Haste Wireless i Razer Viper Mini to myszy do gier FPS o symetrycznych kształtach. Hyperx łączy się bezprzewodowo i ma szerszy zakres CPI i niższą odległość odejścia. .

Hyperx Pulsefire Haste Wireless i chwalebny model D to lekkie myszy do gier. Hyperx to model bezprzewodowy o symetrycznym kształcie. . Jeśli chodzi o wydajność, ma nieco szerszy zakres CPI i niższą minimalną odległość odejścia. .

Eleganckie, kompaktowe i precyzyjne, pulsefire pośpiech bezprzewodowy przechodzi do rodowodu e -sporta jego przewodowego imiennego.

PCWORLD Australia Editor, PCWorld 4 lipca, 2022 3:30 PDT

Zdjęcie: Dominic Bayley

Redaktorzy

Na pierwszy rzut oka

Ocena eksperta

Profesjonaliści

  • Waży zaledwie 61 gramów
  • Projektowanie jest wygodne, a wydajność pomocy

  • Brakuje Bluetooth
  • Konfiguracja przycisków jest matowa
  • Ma tylko jedną strefę oświetlenia RGB

Nasz werdykt

Hyperx Pulsefire Haste Wireless jest prawdopodobnie najlepszą dostępną myszą e -sportu, która jest niesamowicie lekka i zawiera precyzyjny czujnik 16 000 DPI, który nie bierze żadnych więźniów w grach o wysokiej wydajności.

Najlepsze ceny dzisiaj: Hiperx Pulsefire Haste Wireless

Porównanie cen z ponad 24 000 sklepów na całym świecie
Porównanie cen z Backmarket

Hyperx Pulsefire Haste Wireless jest zbudowany z tyłu porodowego e -sportu pod przewodem, dzieląc wszystkie te same funkcje, w tym niski profil pionowy, który rozluźnia uchwyt przez nadgarstek, co ułatwia szerokie, zamiatające ruchy bez uczucia skupienia.

Sprytnie zaprojektowana podwozie o strukturze plastra miodu, emanuje stylem, który ma trend z innymi najwyższej klasy myszami gier w 2022 roku. Ma również dodatkowe uchwyty i slajdy, dzięki czemu możesz dokładnie spersonalizować konfigurację. Wysyłka za 59 USD..

Ta recenzja jest częścią naszych najlepszych myszy bezprzewodowych. Idź tam, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak testujemy myszy bezprzewodowe i znaleźć recenzje innych najlepszych rywali.

Hyperx Pulsefire Wireless: Projektuj i buduj

Przewodowa wersja Hiperx Pulsefire Haste wykonała fale w kategorii eSports w zeszłym roku, pokazując symetryczny projekt i podwozie, które ważyło zaledwie 59 gramów. Na szczęście HyperX uczynił wariant bezprzewodowy, który oddaje pierwotną sprawiedliwość bez uszczerbku dla wydajności lub ergonomii.

Posiada tę samą listę funkcji premium-matowe czarne korpus, konfiguracja sześcio-przycisków, a co najważniejsze, ta sama modna, podwozia o strukturze plastra miodu, którą tak bardzo lubiliśmy w wariancie uwięzionym. Jest również równie silny – nie ma skrzypiących, elastycznych lub kołyszących się w naszych testach i łatwo wytrzymywać bełkot w grach.

Kolejną rzeczą, którą lubimy w projektowaniu bezprzewodowym pośpiechu, jest ekstremalny komfort, jaki daje w długich sesjach zabaw-perforowana powierzchnia pozwala na krążenie dużej ilości powietrza pod dłonią, co czyni go idealnym myszy w gorszych miesiącach. . Nie miałem problemu z zapinaniem go wokół myszy i nigdy nie zmęczyła się moją ręką ani ręką.

Dominic Bayley / Idg

Mierzenie zaledwie 4.9 x 2.6 x 1.5 cali, Hyperx Pulsefire Haste bezprzewodowy ma kompaktowy kształt, który pasuje do dowolnej rozmiarze, nie jest ani zbyt masywny, ani zbyt długi. Jego szczupłe ciało wręczone w mojej ręce przytulnie, więc ruchy wydawały się dość precyzyjne. .

Rozmiar i waga Pomijając, Haste Wireless ma dość nudną konfigurację przycisku: są tylko dwa główne przyciski z przodu i dwa po lewej stronie kontrolowane przez kciuk. Koło myszy oświetlone RGB dodaje odrobinę talentów z przodu, podczas gdy obowiązkowy przycisk DPI-Preset znajduje się około cala za kołem myszy.

Pomimo tej podstawowej konfiguracji dwa główne przyciski są doskonale zdefiniowane, są dobrze oddzielone rowkami. Wpadają starannie w ramie myszy, aby uniknąć wibracji. W związku z tym czują się szybkie i klikalne – idealne dla gier FPS lub RPG, w których musisz szybko odpowiedzieć.

Przyciski łączą się z Złotymi Mikro przełączników TTC, które są oceniane za 60 milionów kliknięć. Są one chronione przez powłokę pyłu i wodoodporną i IP55, która jest uspokajająca, biorąc pod uwagę wiele otworów, które mogłyby wpuścić w pasm.

. Te płynnie przesunęły się na podkładkę myszy, ale zauważyłem trochę tarcia, kiedy użyłem myszy na moim gołym tabletce. Z łatwością to naprawiłem, dodając dwa z czterech dodatkowych łyżwiarzy, które były dostarczone w pudełku.

Dominic Bayley / Idg

Otrzymujesz również opcjonalne uchwyty przyciskowe, aby dać opuszkowi i kciuk dodatkową przyczepność. To są fajne dodatki, które naprawdę pozwalają spersonalizować uchwyt myszy, aby dokładnie dopasować swój styl gry.

Hyperx Pulsefire Wireless: Gaming Performance

Pulsefire Haste Wireless łączy się z komputerem za pośrednictwem 2.Połączenie bezprzewodowe 4 GHZ, zapewniając przyzwoitą stopę wyborczy 1000 Hz (1 ms), czyli minimum, którego można się spodziewać w myszy gier e -sportowych w dzisiejszych czasach. W moich testach sygnał bezprzewodowy był spójny nawet w szybkich grach, takich jak Counter Strike globalna ofensywa. Nie było też dostrzegalnego opóźnienia – które uważam za niezbędne u myszy do gier bezprzewodowych.

Możesz wybrać, aby podłączyć swój klub bezpośrednio do komputera lub podłączyć go do dostarczonego adaptera bezprzewodowego, które następnie umieszczasz na biurku. Oprócz zapewnienia, że ​​twój sygnał Wi-Fi ma jak najwięcej zakłóceń, wygodny adapter uniemożliwia walkę z przewodami, jeśli komputer jest w trudnym do dostępności.

Dominic Bayley / Idg

Niestety, Pulsefire Haste Wireless nie ma funkcji Bluetooth – funkcja, która może uratować boczek, jeśli zgubiasz swój klub.

Jeśli chodzi o najważniejszy czujnik, Haste Wireless pakuje Pixart PAW3335, który śledzi do 16 000 DPI z dokładnością 450 cali na sekundę. Prawdę mówiąc, nie jest to najpotężniejszy czujnik w kategorii eSports, a niektórzy gracze mogą się zastanawiać, dlaczego Hyperx nie dodał czegoś bardziej mocniejszego – jak czujnik PMW3370, który śledzi do 19 000 DPI.

Jednak, jeśli chodzi o nasze testy wydajności PCWorld, PAW3335 okazał się idealnie zdolny w grach. Wydawało się bardzo dokładne w celu celowania w celowiec, szczególnie u strzelców z najniższym ustawieniem wstępnym DPI, aby zwiększyć precyzję.

. Overwatch . Gdybym kontynuował, jest całkiem możliwe, że Haste Wireless wygrałby, ponieważ jego wyjątkowa lekkość i obsługa sprawiły, że poczuło się znacznie szybciej w manewrach, które wymagały od mnie, aby skierować się do wrogów.

Dominic Bayley / Idg

Kolejnym dobrym powodem czujnika Pixart 3335 jest to, że pomaga on dawać pośpiech bezprzewodową dłuższą żywotność baterii – jest oceniany na 100 godzin. .

Zabawa z oprogramowaniem Ngenuity Hyperx

Aplikacja Ngenuity Hyperx jest miejscem, w którym można przypisać polecenia i makra do przycisków, tworzyć i zapisywać profile oraz majstrować przy oświetleniu RBG myszy. Jest to dość prosta aplikacja, umożliwiająca zmianę parametrów za pomocą łatwych suwaków, wprowadzanie poleceń lub nawet poprzez kliknięcie wizualnych reprezentacji samej myszy.

Dominic Bayley / Idg

Tutaj z łatwością zmieniłem parametry, takie jak szybkość wyborcza myszy i ustawienia DPI, wybieranie między dostarczonymi opcjami lub w przypadku DPI, dodając własne ustawienia. .

. .

Wniosek

Hyperx Pulsefire Haste Wireless to doskonała bezprzewodowa wersja Hiperx Pulsefire Haste, wyciągając wszystkie przystanki, jeśli chodzi o wydajność, komfort i styl. Przy 61 gramach jest to również jedna z najlżejszych myszy do gier bezprzewodowych, które do tej pory testowaliśmy.